ROLAT SA KREMOM OD POMORANDŽE: Sočan i neodoljiv
Rolat sa kremom od pomorandže je idealna poslastica čak i za one koji nisu eksperti u kuhinji.
Sastojci:
- 125 g šećera
- 3 jajeta
- 4 kašike kakao praha
- 60 g gustina
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike brašna
- 1 žumance
- 100 ml vode
- 60 g maslaca
- 60 g šećera u prahu
- 1 pomorandža
Priprema:
Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin, kakao prah i prašak za pecivo.
Umešati sneg od belanaca. Izliti u kalup prethodno namazan maslacem i posut brašnom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni od 6 do 8 minuta. Izvaditi na pekarski papir posut
šećerom. Na niskoj temperaturi kratko kuvati žumanca razmućena sa vodom, uz neprestano mešanje dodati brašno i prohladiti. Umešati 60 g maslaca umućenih sa 60 g šećera u prahu, sok, komadiće pulpe i narendanu koru pomorandže.
Pripremljenim kremom namazati biskvit, urolati, uviti platnenom salvetom, stegnuti ostaviti da stoji 15-20 minuta. Rolat odviti i posuti šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA SA MAKOM I MALINAMA: Raskošna i kremasta, super za svečane prilike (VIDEO)
24. 01. 2024. u 15:00
UKRAJINSKI GENERAL U ŠOKU: Šta će 60 posto oficira Generalštaba u rovovima?
UKRAJINSKO rukovodstvo je počelo da formira jurišne jedinice od izuzetno cenjenih kadrovskih oficira Generalštaba koji poseduju tajne informacije, a to bi moglo da ugrozi bezbednost Ukrajine, ocenio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za jutjub kanal "Prjamoj".
29. 05. 2024. u 21:39
DEČAK NESTAO PRE SEDAM GODINA, PA SE POJAVIO NA KUĆNOM PRAGU: Majka nije mogla da veruje da ga vidi, a onda je isplivala jeziva istina
TIL (21) koji je pre sedam godina nestao u Nemačkoj, konačno se vratio kući.
29. 05. 2024. u 20:22
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)