SAVRŠENI KLASIK ZA SVAKU PRILIKU: Rolat sa limunom, neodoljivog ukusa
SUPER spoj najlepših ukusa!
Sastojci:
* jaja, 4 kom
* brašno, 70 g
* gustin, 30 g
* prašak za pecivo, ½ kesice
ZA FIL:
* mladi sremski sir, 250 g
* sok od limuna, 2 kašike
* slatka pavlaka, 125 ml
* šećer u prahu, 3 kašike
* ekstrakt vanile, 1 kašičica
Priprema:
- Za koru umutite posebno belanca sa šećerom u čvrst sneg. Postepeno dodajte žumanca i pomešane suve sastojke. Ulijte u pleh obložen pek-papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Koru malo prohladite, pa uvijte u rolat. Za fil umutite sir sa šećerom, dodajte rendanu koru, sok od limuna, a posebno umutite pavlaku i sjedinite sa prethodnim sirom.
Ohlađenu koru nafilujte i uvijte u rolat. Malo fila odvojte za dekoraciju, pa na rolat stavite traku od fila i na svaki komad kolača, kako ćete seći rolat, stavite kriščicu limuna.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKUS JE EGZOTIČAN I BOGAT: Piletina sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom
26. 02. 2024. u 10:37
KONAČNO REŠENA MISTERIJA NESTALOG AVIONA: Godinama se ništa nije znalo, a sada je usledio šok (VIDEO)
PEDESET tri godine nakon što je privatni avion sa pet muškaraca nestao u snežnoj noći u Vermontu, stručnjaci veruju da su pronašli olupinu davno izgubljenog mlaznjaka u jezeru Šamplejn u Severnoj Americi.
12. 06. 2024. u 17:14
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika
DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.
12. 06. 2024. u 16:13
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)