STRAĆATELA SUPA: Tradicionalni italijanski obrok - Potrebno je samo nekoliko sastojaka, a čarobnog je ukusa

Novosti online

16. 04. 2024. u 09:00

SUPA straćatela je tradicionalna italijanska supa. Poznata je po tome što je izuzetno lagana i ukusna, u pitanju je bistri bujon, obično od piletine ili bilo kog povrća.

СТРАЋАТЕЛА СУПА: Традиционални италијански оброк - Потребно је само неколико састојака, а чаробног је укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l pilećeg bujona
  • 2 jajeta
  • 3 kašike prezli (može i griz)
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • malo soli i bibera
  • malo peršuna
  • malo mlevene crvene paprike

Priprema:

Prokuvajte supu od piletine i začinite je po ukusu.

U činiji umutite jaja i polako dodajte prezle ili griz. Kada se sve to sjedini, ubacite rendani parmezan, začine i sitno seckani peršun pa dobro promešajte. Smesa bi trebala da bude kao neka tečna pasta.

U ključalu supu postepeno sipajte ovu smesu od jaja i mešajte sve dok ne dođe do ključanja. U početku će vam delovati kao da je voda mutna ali će se razbistriti kako se bujon bude zagrevao.

Kada provri, isključite ringlu. Pri posluživanju možete da ukrasite sa prstohvatom mlevene crvene paprike.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave