MUSAKA OD SLATKOG KUPUSA: Jelo sa kojim nikada nećete pogrešiti

Novosti online

13. 05. 2024. u 10:22

Osim što je sveobuhvatan obrok, pun povrća, mesa, jaja i pavlake, izuzetno je ukusan.

МУСАКА ОД СЛАТКОГ КУПУСА: Јело са којим никада нећете погрешити

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 1 veća glavica kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 šoljica pirinča
  • suvi začin od povrća po ukusu
  • začinska papriku po ukusu
  • so i biber po ukusu
  • 2 jajeta
  • čaša kisele pavlake
  • ulje za prženje

Priprema: 

Iseckajte kupus na sitne rezance, kao za salatu, prodinstajte ga na ulju dok ne omekša. Sklonite sa vatre i dodajte rendanu šargarepu i šolju opranog pirinča. Smesu povrća i pirinča posolite i pobiberite po ukusu.

U drugoj šerpi, na ulju prodinstajte iseckani crni luk i potom dodajte mleveno meso. Kad meso dobije lepu rumenu boju, prebaciti ga u šerpu sa kupusom i sve izmešajte.

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Razmutite jaja i pavlaku u posebnoj posudici, dodajte suvi biljni začin i začinsku papriku po ukusu, kao i jednu kašičicu ulja.

U dublju tepsiju premestite celu smesu mesa i kupusa i prelijte razmućenim jajima i pavlakom. Protresite pleh da se sve ujednači i stavite u rernu musaku da se peče dok ne dobije lepu rumenu boju, odnosno dok pirinač ne omekša.

Poslužite je sa kiselom pavlakom.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!