POSNA EGZOTIKA: Ovo je najbolji recept za prženu ribu, a slatko-kiseli sos sa povrćem i voćem daje poseban šmek
Napravite filete ribe u slatko-kiselom sosu. Ništa bolje niste probali, a dovoljno je da kao prilog poslužite pirinač.
Sastojci:
- 250 g fileta bele ribe
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice slatke paprike
- 2 čena belog luka
- 2 kašike kukuruznog skroba
Za sos:
- 1/3 šolje kečapa
- 3 kašike sirćeta
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašike šećera
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 2 čena belog luka
- 1 konzerva ananasa
- 1 kašika brašna
Priprema:
Isecite ribu na kockice, pa začinite. Dodajte mleveni beli luk, skrob i maslinovo ulje. Sve lepo promešajte i ispržite ribu u tiganju u kojem ste zagrejali ulje.
Pomešajte sok od ananasa koji ste iscedili iz konzerve, kečap, sirće, sojin sos, šećer, posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte.
U drugom tiganju na malo ulja propržite sitno seckani beli luk, pa dodajte krupno sečeni ljubičasti luk, kao i paprike. Pržite dok povrće ne omekša, pa dodajte secakni ananas i prelijte sosom. Kad sos krene da ključa dodajte kašičicu brašna i promešajte. Sos treba da se zgusne. Dodajte i prženu ribu, promešajte i služite.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00
"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00
VITAMINSKI SLATKI KUPUS: Odličan ručak bez mesa koji se lako sprema
03. 03. 2024. u 07:00
UKRAJINSKI GENERAL U ŠOKU: Šta će 60 posto oficira Generalštaba u rovovima?
UKRAJINSKO rukovodstvo je počelo da formira jurišne jedinice od izuzetno cenjenih kadrovskih oficira Generalštaba koji poseduju tajne informacije, a to bi moglo da ugrozi bezbednost Ukrajine, ocenio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za jutjub kanal "Prjamoj".
29. 05. 2024. u 21:39
DEČAK NESTAO PRE SEDAM GODINA, PA SE POJAVIO NA KUĆNOM PRAGU: Majka nije mogla da veruje da ga vidi, a onda je isplivala jeziva istina
TIL (21) koji je pre sedam godina nestao u Nemačkoj, konačno se vratio kući.
29. 05. 2024. u 20:22
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)