AROMATIČNA RAPSODIJA SA MESOM, PODVARAK IZ RERNE: Greje dušu, a priprema je jednostavna
SLASAN obrok koji će vas držati dugo sitim.
Potrebno:
* 1 veća glavica kiselog kupusa
* oko 300 g suvih rebara
* 1 veća glavica crnog luka
* 3-4 lista lovora
* 2 kašike svinjske masti
* po ukusu so
* mleveni biber
* 2 kašičice mlevene začinske paprike
Priprema:
Operite i iseckajte glavicu kupusa. Meso isecite na komade, a crni luk sitno iseckajte. U tepsiju stavite kašiku masti i polovinu iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite seckan kupus. Preko kupusa stavite ostatak seckanog luka, lovorove listove, pospite mlevenom začinskom paprikom i biberom, a zatim poređajte po vrhu seckano meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode pa pokrijte folijom. Pecite podvarak najmanje 1 sat, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još bar 30 minuta. Po potrebi dolijte još malo vode.
Bon appetit!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PRAVI SE BRZO, A SVE SASTOJKE IMATE U KUĆI: Čokoladne kocke bez jaja
09. 02. 2024. u 19:00
ODLIČNO I SITO JELO BEZ MESA: Rižoto sa spanaćem, fenomenalnog ukusa
08. 02. 2024. u 08:00
JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANjE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama
LETOVANjE u Tunisu pruža idealnu kombinaciju prelepih plaža, kulturnih iskustava, sigurnosti i pristupačnosti, što ga čini savršenim izborom za porodični odmor. Sa raznovrsnim opcijama smeštaja, aktivnostima za decu i povoljnim cenama, Tunis nudi nezaboravno iskustvo za celu porodicu.
11. 06. 2024. u 13:00
UKRAJINA GAĐALA LUGANSK AMERIČKIM RAKETAMA: Više mrtvih i desetine ranjenih - žestoka reakcija Moskve (FOTO/VIDEO)
MINISTARSTVO odbrane Rusije optužilo je danas ukrajinsku vojsku da je u napadu na Lugansk koristila pet projektila "atakams" koje su Kijevu isporučile SAD.
07. 06. 2024. u 13:37
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)