MEKANI MAFINI SA KREM SIROM KOJE SVI OBOŽAVAJU: Spremite božanstven doručak za samo 15 minuta
MAFINI su omiljeni gotovo svima nama, bilo da ih pravite u slanoj ili slatkoj varijanti.
Lako se prave, a omiljene sastojke koje ćete dodati u njih možete sami da birate, zato pustite mašti na volju, kombinacije su razne. Mi vam donosimo naš omiljeno recept za one sa krem sirom, koji mogu da budu savršena večera ili doručak. A možete dodati i pečenicu, šunku, slaninicu, masline, šta god vam padne na pamet.
Ukus će biti sjajan, provereno!
Sastojci:
1 i po šoljica mleka
2 jaja
1 i po šoljica belog brašna
1 i po šoljica palente
2 kašike praška za pecivo
200 g sira po izboru
susam
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U veliku činiju izmešajte mleko, jaja i rastopljeni maslac. Dodajte brašno, palentu, prašak za pecivo, so i šećer. Ukoliko želite možete da dodate sir odmah, ali isto možete u svaki kalup za mafinu da naknadno stavite kockice sira.
Kada sve dobro izmešate stavite smesu u kalup za mafine (ne zaboravite sir), pospite ih susamom, a zatim pecite od 15 do 20 minuta. Možete ih poslužiti uz mleko, jogurt ili kefir.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
UKRAJINSKI GENERAL U ŠOKU: Šta će 60 posto oficira Generalštaba u rovovima?
UKRAJINSKO rukovodstvo je počelo da formira jurišne jedinice od izuzetno cenjenih kadrovskih oficira Generalštaba koji poseduju tajne informacije, a to bi moglo da ugrozi bezbednost Ukrajine, ocenio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za jutjub kanal "Prjamoj".
29. 05. 2024. u 21:39
DEČAK NESTAO PRE SEDAM GODINA, PA SE POJAVIO NA KUĆNOM PRAGU: Majka nije mogla da veruje da ga vidi, a onda je isplivala jeziva istina
TIL (21) koji je pre sedam godina nestao u Nemačkoj, konačno se vratio kući.
29. 05. 2024. u 20:22
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)