NAPRAVITE PRILOG KOJI OBOŽAVA CEO SVET: Probajte pečeni krompir, najukusniji do sada
SAVRŠENO hrskava korica koja "puca", a iznutra sočan i mekan. Ovo je najlakši recept i možete da ga jedete i sa mesom, ali i ribom.
Pečeni krompir je prilog koji niko ne odbija, a najčešće se služi sa mesom. Ne dodaju se neki posebni sastojci, a korica će biti neverovatno hrskava, dok će iznutra biti mekan i sočan. Pečeni krompir ćete napraviti najlakše moguće, a svi će biti oduševljeni ukusom.
Potrebno:
* krompir
* 2-3 čena belog luka
* 1 kašika seckane mirođije
Recept za pečeni krompir sa belim lukom i mirođijom:
U šerpu sipajte vodu i kada proključa dodajte krompir koji ste isekli po želji. Sipajte ulje u tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 200°C oko 15-20 minuta. Zatim dodajte proceđeni krompir, začinite po želji, pa sve lepo promešajte. Pecite nekih sat vremena i 20 minuta. Na svakih pola sata okrećite krompir. Pomešajte mleveni beli luk sa seckanom mirođijom i malo maslinovog ulja. Pet minuta pred kraj prelijte aromatičnom smesom i nastavite da pečete do kraja.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VELIKI RASKOL OKO UKRAJINE: Makron i Šolc prvi put odbili Vašington - "Možda smo glupi, ali nismo toliko"
DOŠLO je do velikog raskola između vlada SAD i Evrope oko plana za obezbeđivanje ogromnog kredita od 50 milijardi dolara za Ukrajinu uoči samita G7 u Italiji, piše briselski Politiko.
12. 06. 2024. u 20:30
TORNADO POGODIO SRBIJU: Olujno nevreme sa grmljavinom opustošilo ove krajeve zemlje (VIDEO)
SRBIJA je danas bila na udaru grmljavinskih procesa sa pljuskovima. U delovima zemlje zabeležene su i grmljavinske oluje. Oluje sa gradom pogodile su šire područje Požege i Čačka.
12. 06. 2024. u 20:25
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)