UBEDLJIVO NAJBOLJI RECEPT ZA PILAV SA MESOM: Uz 1 jednostavan trik neće biti suv - starinsko jelo naših baka
ISPROBAJTE recept za pravi srpski pilav koji je zasitan i veoma jednostavno se pravi.
Tajna je da ga zalivate bujonom u kome su se kuvali bataci, jer će samo tako biti savršeno ukusan i neće ostati suv.
Sastojci:
2 pileća bataka
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 paprika
so, biber
malo ulja za prženje
Priprema:
Batake iseći na pola i skuvati. Crni luk očistiti, sitno iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri. Šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati luku. Pred kraj prženja dodati sitno seckanu papriku. Kad luk dobije zlatnu boju (preručiti ga iz tiganja u tepsiju), dodati mu prethodno očišćen i opran pirinač. Naliti 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci ( na taj način će pririnač biti rastresit), i ostaviti da se krčka (po potrebi, dodati još vode). Kad pirinač bude na pola kuvan, dodati začine, ubaciti meso i zapeći u rerni na 200 C.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKRAJINSKI GENERAL U ŠOKU: Šta će 60 posto oficira Generalštaba u rovovima?
UKRAJINSKO rukovodstvo je počelo da formira jurišne jedinice od izuzetno cenjenih kadrovskih oficira Generalštaba koji poseduju tajne informacije, a to bi moglo da ugrozi bezbednost Ukrajine, ocenio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za jutjub kanal "Prjamoj".
29. 05. 2024. u 21:39
DEČAK NESTAO PRE SEDAM GODINA, PA SE POJAVIO NA KUĆNOM PRAGU: Majka nije mogla da veruje da ga vidi, a onda je isplivala jeziva istina
TIL (21) koji je pre sedam godina nestao u Nemačkoj, konačno se vratio kući.
29. 05. 2024. u 20:22
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)