AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA: Pravi se jednostavnije, a ukus je bogatiji i puniji
MADA sezona pravljenja zimnice uveliko traje, još nije kasno da se obezbedite za zimu, a mi vam donosimo jedinstven recept za ajvar od cepkanih paprika.
Svaki ajvar je dobar, a ovaj je fenomenalan. Komadići paprike koje osećate u ustima će vas terati da jedete još i još... Ajvar od cepkanih paprika sprema se duplo brže i jednostavnije:
Sastojci:
15 kg domaćih mesnatih paprika roga
1,5 dl ulja
1 dl sirćeta
2 glavice belog luka
2-3 veze peršuna
so
malo šećera
Priprema
1. Paprike ispecite dan ranije i ostavite ih da se ohlade i ocede. Sutradan ih ogulite, iscepkajte rukama na trake, šire ili uže, po želji.
2. U veći lonac stavite paprike i oljušten i usitnjen paradajz pa ih kuvajte na jakoj vatri dok smesa ne postane gusta poput pekmeza.
3. Nakon toga dodajte sirće, ulje, so, šećer, iseckan beli luk i peršun.
4. Mešajte pola sata i gotov ajvar sipajte u sterilsane tegle, stavite poklopce i ušuškajte ih u ćebe da se tako potpuno ohlade.
5. Nakon toga ih stavite u špajz ili podrum.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
UKRAJINSKI GENERAL U ŠOKU: Šta će 60 posto oficira Generalštaba u rovovima?
UKRAJINSKO rukovodstvo je počelo da formira jurišne jedinice od izuzetno cenjenih kadrovskih oficira Generalštaba koji poseduju tajne informacije, a to bi moglo da ugrozi bezbednost Ukrajine, ocenio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za jutjub kanal "Prjamoj".
29. 05. 2024. u 21:39
DEČAK NESTAO PRE SEDAM GODINA, PA SE POJAVIO NA KUĆNOM PRAGU: Majka nije mogla da veruje da ga vidi, a onda je isplivala jeziva istina
TIL (21) koji je pre sedam godina nestao u Nemačkoj, konačno se vratio kući.
29. 05. 2024. u 20:22
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)