NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

NULANDOVA DALA SMELU IZJAVU PROTIV RUSIJE: "Ove baze treba da budu mete"

Милица Шкорић
Milica Škorić

21. 05. 2024. u 09:06

BIVŠA pomoćnica američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland pozvala je Vašington da dozvoli ukrajinskim oružanim snagama da pokrenu dugometne udare oružja protiv Rusije, piše list Hil.

НУЛАНДОВА ДАЛА СМЕЛУ ИЗЈАВУ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Ове базе треба да буду мете

Foto ITAR-TASS/ Maxim Nikitin

- Čini mi se da ako se napadi dešavaju direktno iza linije fronta sa ruske teritorije, onda bi i ove baze trebalo da budu mete, bez obzira na to da li odatle lansiraju rakete ili snabdevaju trupe - tvrdi ona.

Kako su istakli novinari, Nulandova smatra da bi SAD i saveznici Kijeva trebalo da pruže Ukrajini veću pomoć u izvođenju napada na rusku teritoriju.

Prošle nedelje je Politiko, pozivajući se na ukrajinske zvaničnike, izvestio da kijevski režim, u pozadini napredovanja ruskih trupa u oblasti Harkova, pokušava da dobije dozvolu od Sjedinjenih Država za udar američkim oružjem na rusku teritoriju.

Kremlj je ono što se dešavalo nazvao neviđenom rundom eskalacije napetosti koja zahteva posebnu pažnju i mere. Prema rečima predsedničkog sekretara za štampu Dmitrija Peskova, Evropljani vide da se situacija brzo menja i da je pred potpunim kolapsom za Ukrajinu, pa namerno eskaliraju situaciju.

BONUS VIDEO: HARKOV URUŠEN - Zgrade, automobili oštećeni I 20 povređenih u granatiranju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!