HAMAS REVOLTIRAN ODLUKOM HAGA: Ne žele da se sudi njihovom vođi za ratne zločine, pa ponudili ovo rešnje

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 05. 2024. u 17:04

PALESTINSKI pokret Hamas zatražio je od tužioca Međunarodnog krivičnog suda da poništi nalog za hapšenje lidera pokreta i pozvao na hapšenje kompletnog izraelskog rukovodstva.

ХАМАС РЕВОЛТИРАН ОДЛУКОМ ХАГА: Не желе да се суди њиховом вођи за ратне злочине, па понудили ово решње

Foto: Profimedia

U saopštenju Hamasa navodi se da pokret „osuđuje pokušaj glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda da, izdavanjem naloga za hapšenje jednog broja lidera palestinskog pokreta otpora, izjednači žrtvu sa dželatom“.

- Hamas zahteva od glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda da izda naloge za hapšenje i pritvaranje svih ratnih zločinaca, uključujući okupacione vođe, oficire i vojnike koji su umešani u zločine protiv palestinskog naroda. On takođe zahteva da se ponište svi nalozi za hapšenje koji su izdati protiv lidera palestinskog naroda, pošto protivreče konvencijama i rezolucijama UN - navodi se u saopštenju pokreta.

Podsećamo, Međunarodni krivični sud je zatražio hapšenja lidera Hamasa – Jahje Sinvara, Mohameda Deifa i Ismaila Hanijea, kao i izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER - let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet