ŠOK U HRVATSKOM SABORU DAN POSLE ATENTANA NA FICA: "Tebe treba metkom u čelo i kocem u srce"

Novosti online

16. 05. 2024. u 18:14

DAN NAKON ubistva slovačkog premijera Roberta Fica, konstituisan je Hrvatski sabor i održana njegova prva sednica.

ШОК У ХРВАТСКОМ САБОРУ ДАН ПОСЛЕ АТЕНТАНА НА ФИЦА: Тебе треба метком у чело и коцем у срце

Foto: Tanjug/HINA

Predstavnik vladajuće većine Hrvoje Zekanović, izabran na listi HDZ-a, branio je vlast HDZ-a i Domovinskog pokreta i osnivanje Ministarstva za demografiju. On je rekao da tema treba da bude opozicija i to, kako je rekao, "raspad u SDP-u i haos u Mostu", a ne "najnormalnija koalicija koja će sutra upravljati Hrvatskom". Ali nije stao na tome, već je šefa SDP-a Peđu Grbina nazvao zombijem i rekao da ga "treba sa kocem u srce ili metkom u čelo".

Šef te vladajuće većine i novi-stari premijer Andrej Plenković bio je zgrožen jučerašnjim atentatom na Fica, a jutros je na novinarsko pitanje o mogućim žestokim tučama u novom sazivu parlamenta rekao: „Pogledajte šta se dogodilo juče u Slovačkoj".

Zekanović je prvo rekao da se postavlja pitanje „gde će Grbin da visi, na kom drvetu, figurativno, kada bude politički streljan“ u stranci.

- Peđa Grbin je trenutno zombi, živi mrtvac. Čovek koji je izgubio izbore. Ja te izazivam. Ko će braniti Peđu Grbina, hajde. Naravno, ko će braniti Peđu Grbina? Možete samo da igrate zombije, znate kako... Znate te filmove morate ga pogoditi ovim kocem i metkom u čelo - rekao je Zekanović.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!