VRAĆA SE "KOFERČE": Crna komedija Jurija Poljakova ponovo na sceni "Madlenijanuma"

V.V.S.

15. 05. 2024. u 13:09

CRNA komedija Jurija Poljakova "Koferče" ( u režiji Olje Đorđević) vraća se od nedelje,19.maja, na scenu "Madlenijanuma".

ВРАЋА СЕ КОФЕРЧЕ: Црна комедија Јурија Пољакова поново на сцени Мадленијанума

foto Opera i teatar "Madlenijanum"

Kako se podseća, predstava govori o pobuni malog čoveka protiv represivne vlasti i nepravednog sistema, koji guta upravo takve male ljude, i večita je tema počev od najvećih dela svetske književnosti do holivudskih filmova. Taj mali čovek koji se, nekom iznenadnom, često i njemu nerazumljivom hrabrošću izdvoji - daje i nama nadu da je pobuna moguća, da i mi možda možemo uticati na tok istorije. Mihail Stražarenko (igra ga Marko Gvero) jedan je od tih ljudi. Pogrešan izbor profesije, pogrešan izbor žene (Jelena Ćuruvija Đurica) sa kojom će provesti život, pogrešna noga na koju je ustao tog dana, sve to dovodi do odluke da je neophodno učiniti nešto, preseći začarani krug sumorne svakodnevice u kojoj mu jedino zadovoljstvo pričinjavaju pecaroški izleti i povremeni tanjir loše skuvanog boršča...

U predstavi igraju i Gorica Popović, Petar Mihailović, Miljan Prljeta, Danina Jeftić, Ivan Ćirić, Vukašin Jovanović, Bogdan Bogdanović i Dubravko Jovanović (na snimku). Umesto Vanje Nenadić u ulozi Nadežde, bivše sportistkinje, a sada snajperiste debituje Ljubinka Klarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!