KOSTINA MAJKA NEGIRALA KRIVICU: Odgovarala na pitanja roditelja ubijene dece

S. J. M.

15. 05. 2024. u 16:51

MILjANA Kecmanović, majka Koste koji je izvršio težak zločin u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", iznela je juče odbranu u Višem sudu u Beogradu, gde joj se sudi za nedozvoljeno držanje oružja. Ona je optužena, jer je njen DNK trag utvrđen na jednoj čauri nađenoj u učionici nakon Kostinog pucanja u decu.

КОСТИНА МАЈКА НЕГИРАЛА КРИВИЦУ: Одговарала на питања родитеља убијене деце

Foto: Printskrin

Kako saznajemo Miljana je negirala krivicu i odgovarala na pitanja tužilaštva, branilaca i roditelja ubijene i ranjene dece. Odbila je da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih.

Ona je na početku izjavila saučešće, ali to roditelji žrtava nisu prihvatili kao iskrene reči. Kazala je i da su oni bili skladna porodica.

Nekih pola sata od početka suđenja dok je Miljana iznosila odbranu otac ubijene devojčice Angeline Aćimović Anđelko ustao je u sudnici, kazao da ne može više to da sluša i izašao napolje. Iz sudnice je otišao i Dane Dukić, otac ubijene devojčice Adriane.

Miljana na kraju nije završila iznošenje odbrane, jer je tokom njenog odgovaranja na pitanja oštećenih isteklo vreme predviđeno za pretres, pa je suđenje prekinuto. Biće nastavljeno 21. maja.

Nakon suđenje branilac Kecmanovića Irina Borović kazala je da su u parničnom postupku, koji se vodi protiv njih, dostavili sudu jedan snimak.

- Na njemu se vidi vlasnik streljane Ratko Ivanović kako obučava malog dečaka, koji je kasnije izvršio masakr, da rukuje vatrenim oružjem. To je bio i prvi njegov kontakt sa vatrenim oružjem. Napominjem da ta radnja tada nije bila zabranjena Zakonom o oružju i municiji, a čak ni dan danas nije zabranjena - kazala je Irina Borović.

Inače, većina dokaza iz krivičnog i parničng postupka se poklapaju.

Punomoćnik nekih porodica ubijene dece i školskog čuvara Dragana Vlahovića Zora Dobričanin Nikodinović kazala je da je atmosfera u sudnici bila mučna i teška.

- Blago svima što nisu u sudnici. Ja tako nešto do sada nisam doživela - kazala je Zora Dobričanin. - Na jednoj strani su roditelji dečaka ubice, koji ne može da odgovara zbog granice krivične odgovornosti, a sa druge strane su roditelje ubijene i povređene dece, sestra pokojnog Dragana i svi oni žele odgovore na pitanja vezana za ubistvo, ali ovaj postupak se vodi zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, nedozvoljenog držanja oružja i lažnih iskaza. Ne vodi se postupak za ubistvo, a upravo odgovori na to nas sve interesuju i nećemo ih dobiti. Zato je sve ovo mučno.

Na dva prethodna suđenja odbranu je izneo Kostin otac Vladimir Kecmanović, koji je rekao da nije kriv i da ne zna šta se sa njegovim sinom dogodilo, pa da počini takav strašan zločin.

Protiv Kecmanovića osim ovog krivičnog postupka, koji je zatvoren za javnost, vodi se još pet parničnih postupaka po tužbama porodica ubijenih i ranjenih u masakru u "Ribnikaru". Tri parnice su za sada počele i one su otvorene za javnost.

U petak se u Višem sudu nastavlja proces po tužbi Dukića u parnici i tu bi Vladimir Kecmanović trebalo da se izjasni o tužbi.

GODIŠNjICA SMRTI ANGELINE

NA jučerašnji dan 15. maja prošle godine u bolnici u Tiršovoj preminula je devojčica Angelina Aćimović, koju je Kosta upucao u učionici. Ona se 12 dana borila, bila je u komi i na kraju preminula. Njen otac Anđelko Aćimović došao je juče na suđenje Kecmanovićima, ali je posle pola sata izašao, kako bi otišao na groblje na pomen ćerki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)