BEOGRAD PRED NALETOM SNAŽNOG NEVREMENA: Nestvarne scene u Loznici, obilni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i u ovim delovima zemlje (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

17. 05. 2024. u 17:15

POSLE podne promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom i to prvo u zapadnoj Srbiji, a zatim mestimično i u severnim i centralnim predelima, a krajem dana i u Braničevskom i Borskom okrugu, upozorio je RHMZ danas posle podne.

БЕОГРАД ПРЕД НАЛЕТОМ СНАЖНОГ НЕВРЕМЕНА: Нестварне сцене у Лозници, обилни пљускови са грмљавином очекују се и у овим деловима земље (ВИДЕО)

Foto: Instagram printskrin/hailz_srbija

U Mačvanskom okrugu i Sremu ponegde se očekuje veća količina padavina za kratak vremenski period, kao i pojava sugradice i grada.

- U ovom času u Podrinju ima oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom, naročito na širem području Loznice. Ovaj oblačni i grmljavinski sistem u naredna dva sata premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji dalje na severoistok preko Mačve i delom preko Srema, uglavnom duž Save, pa bi zahvatio šire područje Šapca, potom i Obrenovca.

Posle 18 časova ovaj grmljavinski sistem mogao bi da donese lokalne pljuskove i širem području Beograda, najavio je Đorđe Đurić.

A kako kaže Ivan Ristić, za popodne IRIE modeli daju dve različite varijante.

- Ušli su kišni oblaci koji su se stvorili oko Tuzle u Srbiju i prema mojoj aplikaciji idu prema Beogradu gde se očekuju za sat vremena oko 17h, pratimo dalji razvoj - kaže on.

Ristić je objavio i vremensku mapu na kojoj se vidi da se nevreme trenutno sprema oko Obrenovca.

(Alo)

BONUS VIDEO: SKIDANjE TEMPERATURE - Pogledajte kako rashlađuju slona u afričkom zoo vrtu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)