OVI VOZAČI BIĆE POSEBNO "POD LUPOM" POLICIJE: Danas počinje pojačana kontrola saobraćaja

Tanjug

13. 05. 2024. u 08:35

SAOBRAĆAJNA policija danas započinje pojačanu kontrolu saobraćaja, u okviru međunarodne akcije, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila, izjavio je Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

ОВИ ВОЗАЧИ БИЋЕ ПОСЕБНО ПОД ЛУПОМ ПОЛИЦИЈЕ: Данас почиње појачана контрола саобраћаја

Foto: R. Šegrt

Stević je rekao da će pripadnici saobraćajne policije vršiti kontrolu do 19. maja na putevima sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

- Poseban akcenat će biti na kontroli autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativnu nastavu, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije - rekao je Stević.

On je objasnio da će tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL - mreži saobraćajnih policija Evrope, saobraćajna policije usmeravati patrole prvenstveno na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

- Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti - rekao je Stević.

On je podsetio da su, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila sprovedene u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.

BONUS VIDEO: KAKO POVRATITI DOBAR I JASAN VID! Dr Suvajac savetuje kako da se oslobodite naočara za blizinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)