ADVOKATU PUKLA VILICA: Batinašima iz Petnjice tužilac odredio zadržavanje

M. SEKULOVIĆ

14. 05. 2024. u 14:14

TUŽITELjKA u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, Jadranka Mićović, odredila je juče nakon saslušanja zadržavanje do 72 sata ocu i sinu Denisu (47) i Eldinu (18) Adroviću iz Petnjice, osumnjičenima za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda.

АДВОКАТУ ПУКЛА ВИЛИЦА: Батинашима из Петњице тужилац одредио задржавање

Foto M. Sekulović

Oni se osnovano sumnjiče da su u ponedeljak u hodniku Osnovnog suda u Beranama, ispred vrata sudnice, nakon kraće rasprave fizički napali advokata Aleksandra Simonovića, koga su od linča pomahnitalih oca i sina spasli prisutni u hodniku.

Nakon brutalnog prebijanja, advokat Simonović je hitno prebačen u Urgentni centar Kliničko-bolničkog centra Berane, gde mu je konstatovan prelom donje vilice!

Pritisak

POSEBNO treba imati na umu činjenicu da se ovakvi događaji ponavljaju, što je još jedna potvrda pritisaka kojima su advokati gotovo svakodnevno izloženi od strane nasilnih pojedinaca. Crnogorski advokati cene da je obaveza državnih organa da u okviru svojih nadležnosti preduzmu sve mere i radnje kako bi advokati bez pritisaka i straha za svoju bezbednost, nesmetano mogli da obavljaju svoj posao, saopštili su uz Advokatske komore.

- Sve se desilo potpuno neočekivano, nakon jednog parničnog spora, oko plaćanja alimentacije. Ne znam ni ko me je sve tukao. Kolege su mi kazale da sam u jednom trenutku bio bez svesti - priča Simonović, koji očekuje hitnu reakciju tužilaštva.

On je kazao da je stabilnog zdravstvenog stanja i da se nalazi na kućnom lečenju.

Advokatska komora Crne Gore dala je podršku Simonoviću uz poruku da su ogorčeni i da očekuju da nadležni strogim kaznama sankcionišu izgrednike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!